Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


genereer_qr_code

Een QR-code is een bepaald soort streepjescode, bestaande uit vierkante blokjes. Gebruikers met een telefoon of ander apparaat met camera en internettoegang kunnen deze code gebruiken om eenvoudig teksten of internetadressen te scannen.

Via de pagina 'Genereer QR code' kan automatisch zo'n QR code worden gegenereerd die verwijst naar pagina's binnen de website van Biljartscore. Dit kan erg handig zijn om bijvoorbeeld in programmaboekjes of uitslagen te vermelden. Voor de gegenereerde verwijzingen hoeft niet te worden ingelogd, deze wijzen allemaal naar het gedeelte waar leden hun informatie vandaan halen.

Wilt u met uw eigen mobiel de code van het beeldscherm scannen om deze te testen, en geeft dat problemen? Het blijkt dat het voorkomt dat camera's moeite hebben om afbeeldingen op beeldschermen scherp te stellen. Kies om dit zoveel mogelijk te vermijden in het eerste scherm voor de optie 'drukwerk', en hou bij het scannen op het vervolgscherm uw camera zover mogelijk van uw beeldscherm af. Dit geeft doorgaans het beste resultaat.

Als u de gegenereerde code als bestand wilt opslaan dan klikt u met de rechter muisknop op de code en selecteert u de menu-optie 'Afbeelding opslaan als'.

genereer_qr_code.txt · Laatst gewijzigd: 2021/07/06 17:58 (Externe bewerking)